Treba li vam uopće klima uređaj?

Ima li vaš klima uređaj ljeti problem s rashlađivanjem? Plaši li vas pridošli račun za struju? Je li vam račun visok kao temperatura u vašoj kući? Niste u potpunosti zadovoljni vašim klima uređajem? Ako ste bar na jedno odgovorili potvrdno, vrijeme je da zamijenite svoj klima uređaj u tom slučaju treba vam tvrtka za servis klima uređaja. Dobar klima uređaj će vam trajati barem deset godina zato se isplati uložiti u kvalitetu. Međutim, kao i svaki drugi uređaj, klima uređaji s godinama stare. Preventivno održavanje može vam pomoći spasiti dodatne troškove od zamjene za novi uređaj. Tim stručnjaka može vam pomoći u dijagnosticiranju problema u kratkom roku. Bilo da trebate zamijeniti svoj klima uređaj, ili ga samo servisirati, možemo sve riješiti. Također, sve su procjene besplatne.

Kada trebate zamijeniti klima uređaj?

Najbolje je prvo procijeniti klima uređaj, nemojte ga mijenjati prije nego što otkrijete problem. Ponekad je jednostavno lakše napraviti dobar servis i osposobiti uređaj. Kako onda znati kada treba zamijeniti klima uređaj? Ovdje su činjenice koje trebate uzeti u obzir.

  1. Klima uređaj je star, klima uređaji obično traju od deset do petnaest godina, i to ako je dobro održavan. Međutim, sve ima svoj rok trajanja.
  2. Zahtijeva stalne popravke, ako se vaš klima uređaj neprestalno kvari, umjesto da plaćate usluge održavanja svaki drugi mjesec, zamijenite klima uređaj u jednom potezu.
  3. Stvara glasne zvukove, proizvodi li vaš klima uređaj glasne i čudne zvukove? To znači da je veliki kvar u pitanju. Popravak u tom slučaju košta koliko i zamjena uređaja.
  4. Dobivate visoke račune za struju, rastu li vam računi za struju? U tom slučaju, vaš klima uređaj se vjerojatno bori s regulacijom temperature. To je znak preopterećenja sustava.

Najbolje vrijeme za zamjenu starog klima uređaja

Zamjena klima uređaja može biti skup proces, zato trebate pričekati da se pojave gore navedeni problemi prije tog pothvata. Promjena klima uređaja se isplati kada je cijena popravka veća od cijene zamjene. Promjena kompresora može biti jednako skupa kao i novi uređaj. Vi procjenite što je isplativije!

Prednosti novog klima uređaja

Ugradnja novog klima uređaja donosi mnoge prednosti. Počinje li se vaš klima uređaj ponašati čudno kada je star oko 8 godina ili više? U toj dobi, vrijeme za zamjenu. Razlozi su: Optimalna energetska učinkovitost, noviji modeli klima uređaja obično su učinkovitiji od starijih. Imaju visoku ocjenu SEER, a neki čak imaju i ENERGY STAR®. Najbolje od svega je to što ih možete kupiti po zaista niskim cijenama. Troše puno manje energije za održavanje željene temperature. Sniženi računi za struju, učinkovit sustav znači da se energija pravilno koristi. Znate li čemu to vodi? – Manjem trošku električne energije. Vaš klima uređaj sada troši manje energije za hlađenje prostora. Poboljšane značajke, novi klima uređaji neće samo optimalno regulirati temperaturu, već će imati i mnoge dodatne značajke. Temperatura će biti konstantna u svakoj prostoriji. Novi modeli također su tiši. Također, pronaći ćete nekoliko značajki kao što su Wi-Fi kontrola ili način mirovanja.

Ugradnja i zamjena klima uređaja

Odgovoran vlasnik kuće zna važnost pouzdanog klima uređaja. Najbolje bi bilo imati klima uređaj koji bi mogao pobijediti ljetne vrućine. Normalno je biti preopterećen procesom instalacije, zato što postoji toliko mnogo opcija za odabir. Međutim, pravilna montaža klima uređaja u vaš dom može riješiti sve vaše probleme. Prva pogreška koju biste trebali izbjegavati je ugradnja klima uređaja većeg od potrebnog. Oni troše više energije i zauzimaju više prostora. Odabir pogrešne veličine može oštetiti i nekretninu u kojoj živite. Prije postavljanja klima uređaja u vašem domu bitno je konzultirati se sa stručnjakom.

Primjer brze procjene: Površina od 25 četvornih metara zahtijeva 2,5 kW AC. Slično, 32 četvorna metra zahtijevaju 3,5 kW AC. Upotrijebite naš vodič kako biste pronašli savršeni klima uređaj za vaš dom i dopustite našim stručnjacima da s lakoćom instaliraju jedinicu. Mnoge stvari utječu na vaš konačan odabir.

Similar Posts