puotvanje u Pariz

Najbolja vikend putovanja u Europi

Petodnevni radni tjedan uobičajen je u cijeloj Europi, pa je sasvim prirodno da vikendima želite putovati negdje van svoje domovine i iskorititi te slobodne dane. Za takvo što kao da su stvorena vikend putovanja po Europi. Vikend putovanja dovoljno su kratka ali i ujedno dugačka da bar malo osjetite atomosferu nekog od predivnih europskih gradova. Iako ćete vjerojatno hjteti provesti više dana u svim ovim gradovima za početak za njih odvojite jedna vikend.

Pariz, Francuska

Pariz je jedan od najposjećenijih gradova na svijetu, i to s dobrim razlogom. Grad ima neke od najboljih muzeja, restorana, umjetničkih galerija, parkova i vrtova koje ćete pronaći bilo gdje. Pariz također ima relativno niske troškove života u usporedbi s drugim velikim europskim gradovima poput Londona i Rima. I iako je istina da Pariz može biti skup za one koji putuju s ograničenim budžetom, postoji mnogo načina da doživite pristupačno pariško iskustvo.

Berlin, Njemačka

Berlin je cool, moderan grad koji treba posjetiti sa živahnom umjetničkom scenom i puno povijesti. Pogledajte Memorijal Berlinskog zida (na slici), koji obilježava sjećanje na one koji su umrli pokušavajući pobjeći iz Istočnog Berlina. Posjetite Židovski muzej s njegovom golemom zbirkom judaike i kušajte lokalnu kuhinju na jednom od brojnih štandova s uličnom hranom diljem grada. I ne zaboravite posjetiti Potsdamer Platz, stari željeznički kolodvor koji je nekoć bio podijeljen zidom, a sada je pretvoren u užurbani trgovački centar!

San Sebastian, Španjolska

San Sebastian jedno je od najpopularnijih vikend putovanja iz Madrida i lako je shvatiti zašto. S jedne strane, ovaj je španjolski grad prekrasan sa svojim krivudavim ulicama i srednjovjekovnom arhitekturom. S užurbanom lukom, mnoštvom plaža i ukusnom kuhinjom, San Sebastian ima za svakoga ponešto. Ako ste u potrazi za uzbudljivim izlaskom, uputite se na Playa de la Concha na sunčanje ili surfanje. Za slikovitu šetnju obalom, uputite se do planine Urgull gdje postoji mnogo mogućnosti za fotografiranje, kao i spektakularan pogled na Biskajski zaljev. A ako ste za avanturu izvan granica grada, krenite na izlet u Astigarragu gdje možete istražiti napuštene rudnike ili se voziti kajakom niz rijeku.

Prag, Češka Republika

Prag je stari grad koji postoji gotovo tisuću godina. Njegova bogata povijest očita je i može se vidjeti kroz arhitekturu grada i priče njegovih ljudi. Prag je također dom mnogih zadivljujućih katedrala i dvoraca, uključujući slavnu katedralu sv. Vida, koju je izvorno sagradio car Karlo IV. Tu su i brojni veliki muzeji sa zbirkama iz cijelog svijeta, uključujući jednu od najboljih svjetskih zbirki staroegipatskih artefakata u Nacionalnom muzeju.

Beč, Austrija

Beč je pravi europski dragulj. Bogat je kulturom, šarmantnom arhitekturom i raznolikom poviješću koja se otkriva kroz brojne muzeje i galerije. Među njima su Kunsthistorisches Museum, Burggarten i palača Hofburg. Oba posljednja dva vrijedi provjeriti kako biste saznali više o dugoj i fascinantnoj povijesti Beča.

Bern, Švicarska

Nekada sam bio tip osobe koja nikad ne bi htjela otići na odmor. Bio sam previše zauzet za to i nisam mislio da to zaslužujem. Ali onda se nešto promijenilo i shvatila sam da želim odvojiti više vremena za sebe. Jedan od načina na koji sam to učinio bilo je putovanje s prijateljem u Bern u Švicarskoj prošle godine. Bilo je to nevjerojatno putovanje, ali jedna od stvari koja se doista isticala u vezi s ovom lokacijom je koliko je lijepa tijekom cijele godine. Bern ima populaciju od 130 000 ljudi – tako da nije ni prevelik ni prevelik i sve možete istražiti pješice ili biciklom ako želite!

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je eklektičan, slikoviti grad s bogatom poviješću. Stoljećima prije Amsterdam je bio poznat po svojim veličanstvenim kanalima i zabatnim zgradama od crvene cigle; ali danas je to i vrhunska turistička destinacija. Amsterdam je mjesto koje morate vidjeti za one koji žele doživjeti najbolje od europske kulture i baštine. Rodno mjesto Rembrandta, Van Gogha i Vermeera – majstora nizozemskog slikarstva – Amsterdam nudi obilje umjetničkih galerija. Ali nemojte samo tu stati! Uzmite si vremena za lutanje kroz brojne trgovine ili romantično krstarenje kanalima dok se divite povijesnoj arhitekturi.

Bruges, Belgija

Briž je prekrasan srednjovjekovni gradić smješten na obalama rijeke Dijle. Nudi mješavinu arhitektonskih stilova od romanike do gotike i ima zgrade s impozantnim pročeljima i složenim detaljima. Najpoznatija znamenitost je crkva Naše Gospe, koja je izvorno izgrađena 1240. godine. Tu su i mnogi kanali, mostovi i biciklističke staze koje ga čine idealnim vikend odredištem.Bruges je također domaćin mnogim festivalima tijekom cijele godine, kao što je Bruges Beer Festival, kada posjetitelji mogu kušati pivo iz cijele Belgije.

Članak je nastao u suradnji s putničkom agencijom ICT Travel

Naslovna fotografija: Elina Sazonova

Similar Posts